Verzuimcoördinator (28 - 40 uur)

In verband met onze groeiende organisatie, zijn wij per direct op zoek naar een verzuimcoördinator. Ben jij communicatief sterk en ben je geïnteresseerd in een volgende stap in verzuimmanagement en duurzame inzetbaarheid? Dan gaan we graag in gesprek met jou!

Functieomschrijving

Een verzuimcoördinator voert namens de werkgever de regie over het verzuimproces. Je zorgt ervoor dat alle stappen van de Wet verbetering poortwachter op tijd genomen worden en verzorgt het contact tussen werknemer, bedrijfsarts en werkgever. Je mag daarbij niet weten wat er medisch aan de hand is. Dat is ook niet nodig: voor het re-integreren van de werknemer is het vooral belangrijk te weten wat de werknemer nog wel kan. Dat wordt bepaalt door de bedrijfsarts, die dit terugkoppelt aan de verzuimcoördinator. Als verzuimcoördinator kan je het advies van de bedrijfsarts dan weer vertalen in concrete plannen voor de re-integratie. Je ondersteunt werkgever en werknemer bij alle stappen en je kan uitleggen wat de gevolgen van bepaalde keuzes zijn en hierin adviseren.

We verwachten dan ook van jou dat je kennis hebt van relevante wet- en regelgeving in de arbodienstverlening. Bovendien heb je een flinke dosis enthousiasme om ondersteunende taken op te pakken.

Wat ga je doen?

Jij bent primair verantwoordelijk voor het gehele proces rondom de verzuimbegeleiding van de medewerkers van onze klanten. Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

 • Het administratief verwerken van ziek- en herstelmeldingen;
 • Het bewaken, verwerken en afhandelen van diverse acties uit het Poortwachterproces;
 • Telefonisch contact en schriftelijke terugkoppeling met de verzuimende werknemer;
 • Contact onderhouden met externe partijen (o.a. UWV, verzekeraars).

Alle verder voorkomende administratieve werkzaamheden.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal een mbo/mbo+ opleiding afgerond;
 • Je hebt ervaring als verzuimcoördinator en kennis van Wet verbetering poortwachter
 • Je bent woonachtig in omgeving Breda-Tilburg;
 • Je houdt van afwisselend werk;
 • Je bent zeer nauwkeurig, communicatief sterk en empathisch.

Aanbod

 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden;
 • Werken in een klein enthousiast team binnen een groeiende organisatie;
 • Een tijdelijk contract voor 28-40 uur per week, met uitzicht op een vast contract;
 • Marktconform salaris, afhankelijk van je ervaring;
 • Een informele, persoonlijke organisatie.

Wie zijn wij?

Medicum Consult is dé specialist in bedrijfsgezondheid. Wij ondersteunen, adviseren en coachen bedrijven en instellingen op het gebied van verzuim, gezondheid, welzijn en arbeidsomstandigheden. Medicum Consult is actief in het zuiden van het land en bestaat uit een professioneel en hecht team van 14 bedrijfsartsen, 5 backoffice medewerkers en 6 praktijkondersteuners bedrijfsartsen. Wij zijn gevestigd in een mooi bedrijfspand in Breda.

Medicum Consult is onderdeel van Equilar Groep. Samen met Trans Lion en Equilar kunnen we als groep de gehele preventie, verzuim en re-integratie dienstverlening van organisaties verzorgen. De dienstverlening wordt op maat voor organisaties uitgewerkt en uitgevoerd door bedrijfsartsen, verzuimcoaches en preventiespecialisten.

Ons team staat voor (werk)plezier en verbondenheid. Je komt dan ook echt in een warm bad terecht.

Interesse?

We zien je sollicitatie graag tegemoet! Je kunt je cv/motivatie mailen naar Guido van Grinsven, HR Manager a.i., via guido.vangrinsven@equilar.nl.

Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen? Neem dan gerust contact op met Ria Bakker, Teammanager, via 06-11594930. Zij beantwoordt graag je vragen over onze organisatie en deze vacature.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature Backofficemedewerker (28 – 40 uur)

Als backofficemedewerker bij Medicum Consult vervul je binnen onze organisatie een belangrijke rol.
Jij bent verantwoordelijk voor administratieve werkzaamheden van de helpdesk en backoffice. In deze functie ben je de schakel tussen onze specialisten en onze klanten.

Lees meer »

Wij zijn op zoek naar een bedrijfsarts!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste bedrijfsarts die ons team – parttime of fulltime – wil komen versterken. Als bedrijfsarts bij Medicum Consult heb je een veelzijdige baan en veel zelfregie. Je bent werkzaam in de bedrijfsgeneeskunde in de breedste zin.

Lees meer »