Blog en nieuws

Regelmatig schrijft één van onze experts een interessant artikel of nieuwsbericht om u vakinhoudelijk te informeren en u op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen binnen Medicum Consult. Zo blijft u altijd up to date!

Even voorstellen: onze nieuwe collega Yvonne

Ik hou ervan om in het brede speelveld van verzuim mijn ervaringen in te kunnen zetten ten dienste van werknemer en werkgever, en invloed te hebben op inzetbaarheid, middels begeleiding, ondersteuning en advies. Ik ben hierbij betrokken en oplossingsgericht.

Lees meer »

Even voorstellen: onze nieuwe collega Harold

Vorige week zijn 2 nieuwe collega’s bij ons gestart: Harold Lousberg en Yvonne Lemmen! Zij komen ons team versterken met hun kwaliteiten en uitgebreide ervaring. In dit artikel stellen wij u voor aan Harold. Benieuwd welke functie Harold gaat vervullen en waarom hij heeft gekozen voor Medicum Consult?

Lees meer »

Medewerkers winterproof met onze griepvaccinatie​

Griep komt in Nederland elk jaar voor, meestal in de wintermaanden, dit noemen we de seizoensgriep. Het begint vaak zeer plotseling met: ‘bonzende’ hoofdpijn, spierpijn, koorts en hoesten. Een griepmelding betekent voor een organisatie verlies aan productiviteit en continuïteit.

Lees meer »

Week van de Werkstress 2020: Blijf in balans!

Weleens op een wiebelige ladder gestaan? Dan kun je wel wat houvast gebruiken. Het zijn bijzondere tijden. De werkloosheid stijgt. De onzekerheid neemt toe. De grens tussen werk en privé is nog nooit zo vaag geweest. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out…

Lees meer »

De impact van de Covid-19 crisis op werknemers

Banen zijn verloren gegaan, veel werknemers werken structureel thuis, de grenzen tussen werk en privé vervagen: de impact van de coronacrisis op werknemers in 2020 is groot. De golven van de pandemie doen ook werkend Nederland bewegen. TNO onderzocht de effecten…

Lees meer »

Thuiswerken is weer de norm, zo sla jij je erdoorheen

Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan. Dat is een van de nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. En hoewel thuiswerken veel voordelen kent zoals een hogere productiviteit, meer vrijheid en een betere privé-werkbalans, zijn er ook valkuilen. Het is belangrijk om te weten…

Lees meer »

Wel of niet fit, zitten is slecht voor de gezondheid

Gemiddeld zitten Nederlanders zo’n 9 uur per dag, bij kantoorbanen zelfs 10 uur. En nu het grootste gedeelte van ons land thuiswerkt door Corona, is 53% nog minder gaan bewegen. Dit is zorgelijk, omdat teveel zitten een negatief effect heeft op de gezondheid.

Lees meer »