Blog en nieuws

Regelmatig schrijft één van onze experts een interessant artikel of nieuwsbericht om u vakinhoudelijk te informeren en u op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen binnen Medicum Consult. Zo blijft u altijd up to date!

Verzuim en vakantie, wat is toegestaan?

De vakantietijd is inmiddels weer aangebroken en dat kan leiden tot vragen en onduidelijkheden. Wat kunt u als werkgever doen als uw werknemer zich ziek meldt vanaf zijn vakantieadres? Of misschien zijn er werknemers in uw bedrijf die al lange tijd ziek zijn, maar toch een weekje op vakantie willen. Mag u als werkgever dit toestaan?

Lees meer »

Mentale gezondheid en corona

Het coronavirus heeft grote impact op onze mentale gezondheid. Dat blijkt uit onderzoek van zorgplatform OpenUp. Zowel bij werkgevers als werknemers leidt deze stressvolle periode ten gevolge van de epidemie tot angst, stress en onzekerheden. Zo is er door de grote veranderingen en aanpassingen een stijging in het aantal werknemers dat kampt met overspanning

Lees meer »

Opleiding bedrijfsarts bij Medicum Consult

Altijd al gedroomd van een uitdagende baan in de bedrijfsgeneeskunde binnen een innovatieve organisatie? En wil jij bijdragen aan een gezond en veilig werkklimaat? Dan hebben wij goed nieuws! Medicum Consult biedt jou binnenkort de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot een geregistreerde bedrijfsarts.

Lees meer »

Weer met het hele team samengekomen

Vandaag zijn we weer, voor het eerst in maanden, met (bijna) het hele team samengekomen! De dag stond in het teken van vergaderen, wat plaatsvond bij groepsaccomodatie Brabantbos in Lierop. Hier konden we – door de ruime zalen – alle maatregelen in acht nemen. De dag sloten we af met een gezellige borrel en een leuke teamfoto!

Lees meer »

Hoe productief thuiswerken? Zo pak je het aan!

Ondanks een geleidelijke versoepeling van de corona maatregelen, zijn we mogelijk nog voor langere tijd op thuiswerken aangewezen. Voor de corona crisis voelde een dagje thuiswerken voor velen als volop genieten, maar nu we met z’n allen aan huis gekluisterd zitten, voelt dat toch anders.

Lees meer »

Maatregelen Coronavirus (COVID-19)

Het RIVM biedt momenteel de meest actuele informatie met betrekking tot de te nemen maatregelen. Momenteel bestaan deze met name uit:
– reisadviezen;
– voorlichting;
– hygiëne maatregelen;

Lees meer »

6 argumenten voor een carrière als bedrijfsarts

Heeft u ooit een carrière overwogen als bedrijfsarts? Dit zou zo maar eens de volgende stap in uw loopbaan kunnen zijn. Er is namelijk veel vraag naar bedrijfsartsen, omdat een groot deel van de huidige bezetting afvloeit vanwege vergrijzing. Dit creëert kansen voor een nieuwe generatie artsen. Als bedrijfsarts heeft u een bijzonder veelzijdige baan. U bent niet alleen bezig

Lees meer »

Verzuimtraining voor leidinggevenden

Een medewerkster meldt zich ziek. Wat zijn haar rechten en plichten? Wat wordt er verwacht van haar leidinggevende? Wat willen we samen bereiken? En welke wegen kunnen daartoe leiden? De communicatie met een zieke medewerker verloopt niet altijd zoals gehoopt. Er bestaan vele barrières. Zowel bij de werknemer als de leidinggevende. Hoe ga je hiermee om? Wat mag je als

Lees meer »

De sleutel ter voorkoming van een burn-out

Wij krijgen in de spreekkamer regelmatig te maken met medewerkers die met (werk)stress te maken hebben. Een thema dat afgelopen week extra in de belangstelling stond. Het gaat er echter niet om óf je hard werkt, maar waaróm je dat doet, wat bepaalt of je burned-out raakt. Uit onderzoek (Schaufeli) blijkt dat mensen die verslaafd zijn aan hun werk, zo

Lees meer »