Blog en nieuws

Regelmatig schrijft één van onze experts een interessant artikel of nieuwsbericht om u vakinhoudelijk te informeren en u op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen binnen Medicum Consult. Zo blijft u altijd up to date!

Hoe productief thuiswerken? Zo pak je het aan!

Ondanks een geleidelijke versoepeling van de corona maatregelen, zijn we mogelijk nog voor langere tijd op thuiswerken aangewezen. Voor de corona crisis voelde een dagje thuiswerken voor velen als volop genieten, maar nu we met z’n allen aan huis gekluisterd zitten, voelt dat toch anders.

Lees meer »

Maatregelen Coronavirus (COVID-19)

Het RIVM biedt momenteel de meest actuele informatie met betrekking tot de te nemen maatregelen. Momenteel bestaan deze met name uit:
– reisadviezen;
– voorlichting;
– hygiëne maatregelen;

Lees meer »

6 argumenten voor een carrière als bedrijfsarts

Heeft u ooit een carrière overwogen als bedrijfsarts? Dit zou zo maar eens de volgende stap in uw loopbaan kunnen zijn. Er is namelijk veel vraag naar bedrijfsartsen, omdat een groot deel van de huidige bezetting afvloeit vanwege vergrijzing. Dit creëert kansen voor een nieuwe generatie artsen. Als bedrijfsarts heeft u een bijzonder veelzijdige baan. U bent niet alleen bezig

Lees meer »

Verzuimtraining voor leidinggevenden

Een medewerkster meldt zich ziek. Wat zijn haar rechten en plichten? Wat wordt er verwacht van haar leidinggevende? Wat willen we samen bereiken? En welke wegen kunnen daartoe leiden? De communicatie met een zieke medewerker verloopt niet altijd zoals gehoopt. Er bestaan vele barrières. Zowel bij de werknemer als de leidinggevende. Hoe ga je hiermee om? Wat mag je als

Lees meer »