Nederland een aantrekkelijk land om in te werken

Volgens de Europese Commissie is Nederland ‘best of class’ als het gaat om een goed werkende arbeidsmarkt (ZiPconomy, 2019). In 2020 is Nederland dan ook, door de Economist Intelligence Unit, uitgeroepen als het beste land ter wereld om geld te verdienen. Daarnaast wordt verwacht dat Nederland dat ook in de komende vijf jaar zal blijven.


Nederland is een goed land om te werken, omdat de salarissen op een goed niveau liggen en ook alle randvoorwaarden goed worden geregeld. De meeste Nederlanders hebben goed werk dat gezond en veilig is. Ze hebben direct toegang tot adviseurs voor begeleiding, sparring of kennisvergaring op het gebied van arbeid en gezondheid. Inkomensongelijkheid in ons land is bijvoorbeeld onder het Europees gemiddelde. Verder hebben huishoudens gemiddeld steeds meer te besteden en was de werkgelegenheid nooit eerder zo hoog. In vergelijking met andere Europese landen heeft Nederland een goed werkende arbeidsmarkt en een eerlijk sociaal zekerheidsstelsel. Dit blijkt uit de nieuwste rapportage van de Europese pijler van sociale rechten (ZiPconomy, 2019).

 

Daarnaast blijkt uit onderzoek van accountantsbureau KPMG dat Nederland het meest aantrekkelijke land is voor buitenlandse bedrijven die zich in Europa willen vestigen (2016, NU.nl). Dat komt door de relatief lage bedrijfskosten voor startende ondernemingen. Ook bij buitenlanders is Nederland een gewild land om te werken, dit komt omdat Nederlanders vriendelijk zijn en open staan voor diverse culturen en nationaliteiten.

 

Echter, in de praktijk valt het nog niet mee om als werkgever te weten wát je allemaal juist geregeld moet hebben om je werknemers gezond en veilig aan het werk te houden. Het uitpluizen en interpreteren van de Arbowet en andere actuele wet- en regelgeving is nou eenmaal niet ieders favoriete bezigheid. Wij van Medicum Consult helpen jou hier graag bij.  

 

Ben jij benieuwd of jouw zaken goed geregeld zijn? Wil je meer te weten komen over welke (gezondheids)risico’s er binnen een bedrijf zijn, wat je moet regelen als werknemers ziek worden, en in hoeverre je bedrijf voldoet aan alle wettelijke verplichtingen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden of om een afspraak te maken info@medicumconsult.nl.