Medewerkers winterproof met onze griepvaccinatie

Griep komt in Nederland elk jaar voor, meestal in de wintermaanden, dit noemen we de seizoensgriep. Het begint vaak zeer plotseling met: ‘bonzende’ hoofdpijn, spierpijn, koorts en hoesten. Omdat er verschillende soorten griepvirussen zijn die steeds veranderen, kan iemand telkens opnieuw griep krijgen. Meestal duurt griep 3 tot 5 dagen maar volledig herstel kan een paar weken duren. Een griepmelding betekent voor een organisatie dus verlies aan productiviteit en continuïteit. De griepprik voorkomt dit. Deze prik verkleint het risico om griep op te lopen en daarmee een besmettingshaard te vormen. Krijgen mensen, ondanks de griepprik toch griep, dan zijn de klachten meestal milder en korter van duur. Het is daarom heel zinvol om uw medewerkers een griepprik aan te bieden.

Medicum Consult verzorgt voor uw medewerkers de griepprik
De afgelopen maanden hebben wij weer bij meerdere van onze bedrijven de jaarlijkse griepprik gegeven. Ieder jaar biedt Medicum Consult u de mogelijkheid om uw medewerkers te laten vaccineren tegen griep. Doordat een griepvirus steeds verandert, bouwen mensen geen weerstand op die hen een leven lang beschermt. Een jaarlijkse herhaling is daarom essentieel. De maanden oktober en november zijn de aangewezen maanden om te vaccineren. Wij beschikken over gediplomeerde krachten die uw medewerkers goed en veilig vaccineren bij u op locatie. Dit gebeurt altijd in het bijzijn van een bedrijfsarts.

Meer risico
Sommige beroepen lopen meer risico op griep dan anderen. Voornamelijk werknemers die in hun werk in contact komen met zieke mensen, ziekenhuizen en mensen in de thuiszorg, krijgen sneller de griep. Ook op scholen en andere plaatsen waar veel mensen in een relatief kleine ruimte werken, ontstaan er sneller besmettingshaarden.

Voordelen griepprik:

  • Een vermindering van het aantal griepgevallen.
  • Een afname van de griepklachten.
  • Minder ziekteverzuim.
  • Minder kans op besmettingen van cliënten/patiënten door eigen personeel (zorginstellingen).

Vraag naar griepprik toegenomen door coronavirus
De vraag naar de griepprik is met de komst van corona enorm toegenomen. Juist dit jaar is de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers van groot belang. Er was al een flinke hoeveelheid vaccins extra geproduceerd, maar zelfs die zijn nu zo goed als allemaal verkocht. In deze coronatijd willen meer mensen voorkomen dat ze de griep krijgen. Griep tast namelijk de weerstand aan en met een slechte weerstand is het verloop van corona een stuk ernstiger. (RTL nieuws, oktober 2020).

Corona-vaccinaties
Een vaccin tegen het coronavirus komt steeds dichterbij. Veel mensen kunnen niet wachten om zich te laten inenten, om zo eindelijk weer terug te keren naar het normale leven. Intussen zijn de voorbereidingen voor het daadwerkelijke inenten in volle gang.  Momenteel is het RIVM in gesprek met onder meer de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV landelijke huisartsenvereniging ), GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst , bedrijfsartsen, instellingsartsen en ziekenhuizen over de rollen en verantwoordelijkheden bij het toedienen van de vaccinaties. Hierbij wordt zo veel mogelijk aangesloten bij de bestaande en bewezen structuur van andere vaccinatieprogramma’s, zoals de griep.

Medicum Consult is erg benieuwd naar de vraag vanuit werkgevers met betrekking tot de Corona-vaccinaties. Is er naast de jaarlijkse griepprik ook behoefte aan Corona-vaccinaties om zo kans op besmetting en uitval van medewerkers te verminderen? Wij horen graag uw mening hierover! Mail ons gerust: info@medicumconsult.nl


Voor meer informatie over het vaccin tegen het coranavirus:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/een-vaccin-tegen-het-coronavirus/veelgestelde-vragen

Bedrijfsarts in opleiding (regio Zuid-Limburg)

Momenteel ben je (basis)arts, huisarts of je bent al specialist in een ander vakgebied, maar je bent toe aan een nieuwe uitdaging. Als bedrijfsarts in opleiding krijg je veel verantwoordelijkheid om eigen klanten te adviseren en tegelijkertijd werk je veel samen met deskundige collega’s.

Lees meer »

Wij zijn op zoek naar een bedrijfsarts!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste bedrijfsarts die ons team – parttime of fulltime – wil komen versterken. Als bedrijfsarts bij Medicum Consult heb je een veelzijdige baan en veel zelfregie. Je bent werkzaam in de bedrijfsgeneeskunde in de breedste zin.

Lees meer »