Medicum Consult viert 20-jarig jubileum, ook u bedankt!

Hoera! Medicum Consult viert vandaag, 1 april 2021, haar 20-jarig bestaan. Ondanks de huidige coronatijd, laten we dit feestelijke moment niet ongemerkt voorbij gaan. Vol trots blikken we terug op 2 decennia vol hoogtepunten, kansen en uitdagingen die ertoe hebben geleid dat Medicum Consult is gegroeid tot dé specialist in bedrijfsgezondheid van Zuid-Nederland .

Destijds zijn we in 2001 ontstaan als initiatief van 3 zelfstandige bedrijfsartsen die direct persoonlijk contact met klanten essentieel vonden voor het leveren van goede bedrijfsgezondheidszorg op locatie. Inmiddels gegroeid tot een proactieve netwerkorganisatie bestaande uit een top team van 12 bedrijfsartsen, 2 bedrijfsartsen in opleiding, 3 POB-ers en 5 backoffice medewerkers, elk met hun eigen specifieke ervaring en deskundigheid. Een team dat zich volledig inzet om op een laagdrempelige en resultaatgerichte manier organisaties te ondersteunen en optimaal te laten functioneren bij hun arbo- en verzuimbeleid.

We kijken uit naar de volgende 20 jaar! Onze ambitie is om verder te groeien, maar tegelijk dezelfde kwaliteit te blijven leveren met korte lijnen en goede rechtstreekse bereikbaarheid. Daarnaast bedanken we ook u als klant en partner voor uw vertrouwen in Medicum Consult! Zonder u waren we nooit zo ver gekomen.


Op naar de volgende mijlpaal!

Werkgeluk vergroten: hoe doe je dat?

Werkgeluk… daar zijn wij Nederlanders eigenlijk veel te nuchter voor. De Nederlandse werknemer werkt omdat er brood op de plank moet komen. Leuke dingen doe je in je vrije tijd. Maar aangezien we het grootste deel van onze tijd werken, is het van groot belang dat ons werk ook een vorm van geluk brengt.

Lees meer »

Discriminatie op de werkvloer

Discriminatie is bij de wet verboden. Sinds 2009 is het verbod op discriminatie ook in de Arbowet opgenomen. Toch krijgen werknemers nog vaak te maken met discriminerend gedrag van leidinggevenden en collega’s. Het verschijnsel discriminatie op het werk kent verschillende vormen: van flauwe grappen en pesterijen tot regelrechte achterstelling op basis van bijvoorbeeld ras…

Lees meer »

Even voorstellen: onze nieuwe collega Suzanne

De Zachte Landing

1,2,3..spring! En daar ging ik. Na die sprong in het diepe ben ik sinds 3 weken geland en gearriveerd in het warme bad van Medicum Consult. Want zo ervaarde ik mijn eerste periode inwerken bij mijn nieuwe werkgever, in een voor mij nieuwe functie. De afgelopen weken werd mijn horizon direct verbreed…

Lees meer »