Even voorstellen: onze nieuwe collega Yvonne

Vorige week zijn 2 nieuwe collega's bij ons gestart: Yvonne Lemmen en Harold Lousberg! Zij komen ons team versterken met hun kwaliteiten en uitgebreide ervaring. Wij zijn zeer blij met deze aanwinsten! In dit artikel stellen wij u voor aan Yvonne. Benieuwd welke functie Yvonne gaat vervullen en waarom zij heeft gekozen voor Medicum Consult? Scroll dan naar beneden.

Kan je ons wat vertellen over jezelf?

Ik ben Yvonne Lemmen, 42 jaar jong en woonachtig in het Midden Limburgse Neer. Ik ben getrouwd en we hebben 3 kinderen van 11, 13 en 20. In mijn vrije tijd sport en wandel ik graag, volg ik regelmatig kookworkshops, houd ik van koken, lekker eten en gezelligheid met vrienden en mijn gezin.  

Kan je ons wat meer vertellen over jouw loopbaan tot nu toe? 

Mijn loopbaan kenmerkt zich op het snijvlak van werk en (mentale) gezondheid. Mens, gezondheid en loopbaanontwikkeling stonden en staan centraal. Ik ben opgeleid als maatschappelijk werker en heb 15 jaar gewerkt in een GGZ organisatie, re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierna heb ik de overstap gemaakt naar een loopbaanadviesbureau waar ik in vele sectoren werkzaam ben geweest in de uitvoering en coördinatie van  Spoor 2 trajecten, outplacements, loopbaan heroriëntatie en ontwikkeladviezen. Hier werkte ik ook als casemanager. Ondertussen heb ik een vervolgopleiding afgerond als Register Casemanager.

Waarom heb je gekozen voor Medicum Consult als werkgever?

Het is een mooi bedrijf met korte lijnen en veel aandacht voor de mens. De heldere visie op mens en verzuim spreekt me aan.   

Wat is je functie bij Medicum Consult en welke werkzaamheden horen hierbij?

Ik werk als Praktijkondersteuner Bedrijfsarts en als Poortwachterscoach en voer hierbij spreekuren, richt me op inzetbaarheid van medewerkers en begeleid de werkgever bij de aanpak van verzuim. 

Wat vind je het leukste of interessantste aan je werk?

Ik hou ervan om in het brede speelveld van verzuim mijn ervaringen in te kunnen zetten ten dienste van werknemer en werkgever, en invloed te hebben op inzetbaarheid, middels begeleiding, ondersteuning en advies. Ik ben hierbij betrokken en oplossingsgericht.

Even voorstellen: onze nieuwe collega Suzanne

De Zachte Landing

1,2,3..spring! En daar ging ik. Na die sprong in het diepe ben ik sinds 3 weken geland en gearriveerd in het warme bad van Medicum Consult. Want zo ervaarde ik mijn eerste periode inwerken bij mijn nieuwe werkgever, in een voor mij nieuwe functie. De afgelopen weken werd mijn horizon direct verbreed…

Lees meer »

Taakdelegatie : samenwerking bedrijfsarts met andere professionals

In de arbodienstverlening betekent taakdelegatie dat een bedrijfsarts bepaalde taken laat uitvoeren door andere professionals (meestal praktijkondersteuner bedrijfsartsen). De bedrijfsarts draagt bij taakdelegatie altijd zelf de eindverantwoordelijkheid. Het is daarom ook altijd een professionele, met kwaliteits- en zorgvuldigheidseisen omgeven keuze van de bedrijfsarts zélf.

Lees meer »

Rouw op de werkvloer

Het is van groot belang dat organisaties een rouwprotocol opstellen. Ondanks dat iedereen anders met rouw omgaat, is een rouwprotocol een zeer waardevol hulpmiddel voor leidinggevenden en medewerkers om adequaat te kunnen handelen en te voorkomen dat mensen en gevoelens worden vergeten of genegeerd. Het is een draaiboek voor de eerste dagen na een overlijden en voor de langere..

Lees meer »