Even voorstellen: onze nieuwe collega Suzanne

De Zachte Landing
1,2,3..spring! En daar ging ik. Na die sprong in het diepe ben ik sinds 3 weken geland en gearriveerd in het warme bad van Medicum Consult. Want zo ervaarde ik mijn eerste periode inwerken bij mijn nieuwe werkgever, in een voor mij nieuwe functie. De afgelopen weken werd mijn horizon direct verbreed doordat ik tijdens mijn inwerkprogramma bij veel verschillende bedrijven mee kon kijken. En bij het doen van mijn eerste spreekuren ervaarde ik voor het eerst in de praktijk wat een andere rol je als bedrijfsarts hebt en kwam ik tot inzicht dat ik echt een andere toolbox moet gaan aanleren.. Maar geïnspireerd en geholpen door alle fijne collega’s is de leercurve steil en het spits er dus af. Ik ben er trots op om nu onderdeel uit te mogen maken van dit enthousiaste team van professionals!

Kan je ons wat vertellen over jezelf?

Mijn naam is Suzanne Witjes. Ik ben 40 jaar geleden geboren in Ede. Ik heb daar tot mijn 18e gewoond, waarna ik in de jaren voor studie en werk verhuisd ben naar Nijmegen, Amsterdam, Culemborg, London Ontario (Canada), Dublin (Ierland), Den Haag en Den Bosch. Ca 1,5 jaar geleden settelde ik me met veel plezier in Maastricht. Ik hou van de Limburgse gezelligheid, ben sportief en hou van reizen. Zo geniet ik van actieve en avontuurlijke vakanties, van fietsen in het Heuvelland, van skiën in de winter en sla ik ook graag een balletje op de tennis- of padelbaan.

Kan je ons wat meer vertellen over jouw loopbaan tot nu toe? 

Ik heb Geneeskunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en mijn vervolgopleiding tot orthopedisch chirurg deed ik vanuit het AMC Amsterdam. Van 2014 tot 2018 deed ik een promotieonderzoek naar activiteiten en tevredenheid van jonge, nog werkende mensen na knieoperaties voor artrose. Tevens vertrok ik als orthopeed in 2015 voor 2 jaar naar het buitenland om mij te specialiseren in sportorthopedie en kniechirurgie. Terug in Nederland heb ik in Den Haag en Schijndel gewerkt en in Maastricht werkte ik vorig jaar mee aan een innovatief project ter optimalisering van de beweegzorg in de regio Zuid Limburg.

Waarom heb je gekozen voor Medicum Consult als werkgever?

In 2020 knelde en schuurde het bij mij persoonlijk en voelde ik me niet meer op mijn plek binnen een ziekenhuisomgeving. Ik oriënteerde me op het beroep van bedrijfsarts en toen ik zag hoe daar bij Medicum Consult vorm en inhoud aan wordt gegeven, ging er een vuurtje branden. Wat mij aanspreekt is het ‘in company’ concept, de zeer collegiale teamsfeer, de ondernemende drive en de mogelijkheden en speelruimte die er binnen de organisatie zijn om ons ook met de preventie van ziekte, klachten en verzuim bezig te kunnen houden.

Wat is je functie bij Medicum Consult en welke werkzaamheden horen hierbij?

Als zij-instromer ben ik als eerste bedrijfsarts in opleiding gestart. Dit betekent dat ik vanaf het einde van het jaar in 2 jaar tijd verkort tot bedrijfsarts zal worden opgeleid. De voorbereidingen hiertoe zijn in volle gang. Intussen zal ik werken onder supervisie van mijn ruim ervaren collega bedrijfsartsen. Daarnaast zal ik mijn medisch specialistische kennis van het bewegingsapparaat waar mogelijk inzetten en delen.

Wat vind je het leukste of interessantste aan je werk?

‘Bewegen en laten bewegen’ is al jaren mijn motto. Binnen de orthopedie betrof dat het letterlijk (terug) in beweging zetten van mensen en in de bedrijfsgeneeskunde kan dit veel breder zijn. Wat mij aanspreekt in het vak van bedrijfsarts is de variabiliteit die je aantreft. Zowel qua mensen, medische aandoeningen als aan bedrijven waarbinnen je werkzaam bent. Tevens maakt de maatschappelijke betrokkenheid en de dynamiek binnen bedrijven het vak uitdagend en afwisselend.

Bedrijfsarts in opleiding (regio Zuid-Limburg)

Momenteel ben je (basis)arts, huisarts of je bent al specialist in een ander vakgebied, maar je bent toe aan een nieuwe uitdaging. Als bedrijfsarts in opleiding krijg je veel verantwoordelijkheid om eigen klanten te adviseren en tegelijkertijd werk je veel samen met deskundige collega’s.

Lees meer »

Wij zijn op zoek naar een bedrijfsarts!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste bedrijfsarts die ons team – parttime of fulltime – wil komen versterken. Als bedrijfsarts bij Medicum Consult heb je een veelzijdige baan en veel zelfregie. Je bent werkzaam in de bedrijfsgeneeskunde in de breedste zin.

Lees meer »