Even voorstellen: onze nieuwe collega Harold

Vorige week zijn 2 nieuwe collega's bij ons gestart: Harold Lousberg en Yvonne Lemmen! Zij komen ons team versterken met hun kwaliteiten en uitgebreide ervaring. Wij zijn zeer blij met deze aanwinsten! In dit artikel stellen wij u voor aan Harold. Benieuwd welke functie Harold gaat vervullen en waarom hij heeft gekozen voor Medicum Consult? Scroll dan naar beneden.

Kan je ons wat vertellen over jezelf?

Ik ben Harold Lousberg, geboren en getogen ben ik in Maastricht, waar ik nog steeds met veel plezier woon. Ik heb een dochter en een zoon. Mijn studie heb ik gevolgd aan de universiteiten van Amsterdam, Maastricht en Nijmegen. Ik heb een passie voor dansen en muziek. Samen met mijn echtgenote hebben we naast onze studies in het verleden jarenlang als professioneel danspaar over de hele wereld gereisd en op wereldniveau mee gedanst. Danscentrum “Beats and Bars” werd in 1984 door ons beiden opgericht en tot op heden geven we hier nog steeds onze danslessen. Een ander passie van mij is: organiseren en ondernemerschap. Zo organiseerde ik voor de Covid tijd regelmatig grote internationale danswedstrijden en heb ik de “Platte Zoal” in Maastricht geopend.

Stilzitten is dus niet mijn sterkste kant.

Kan je ons wat meer vertellen over jouw loopbaan tot nu toe? 

Ik ben meer dan 20 jaar werkzaam als bedrijfsarts bij diverse organisaties in o.a. zorg, onderwijs en dienstverlening. De laatste 7 jaar heb ik vrijwel altijd voor de zorg gewerkt. De specifieke thematiek en problematiek bij de zorginstellingen in relatie tot arbeid en gezondheid zijn me dan ook bekend.

Waarom heb je gekozen voor Medicum Consult als werkgever?

Ik heb de keuze voor Medicum Consult gemaakt omdat dit voor mij een relatief kleine arbo-organisatie is, welk gerund wordt door bedrijfsartsen die weten waar het in de praktijk om gaat. De communicatie lijnen zijn kort en persoonlijk. Men staat als collega’s voor elkaar klaar. 

Wat is je functie bij Medicum Consult en welke werkzaamheden horen hierbij?

Ik ben bedrijfsarts werkzaam namens Medicum Consult bij Envida en ASML. Verder ga ik me ook bezig houden met het opleiden van collega artsen tot bedrijfsarts. 

Wat vind je het leukste of interessantste aan je werk?

Als bedrijfsarts kom ik optimaal tot mijn recht in grote, dynamische en complexe organisaties. Het is voor mij een uitdaging om samen met mijn collega’s en betreffende organisatie tot een goede en adequate dienstverlening te komen. Dit gaat voor mij verder dan alleen een actieve verzuimbegeleiding. Ik wil graag de partner in de organisatie zijn voor duurzame inzetbaarheid, gezondheid en Arbo.

Bedrijfsarts in opleiding (regio Zuid-Limburg)

Momenteel ben je (basis)arts, huisarts of je bent al specialist in een ander vakgebied, maar je bent toe aan een nieuwe uitdaging. Als bedrijfsarts in opleiding krijg je veel verantwoordelijkheid om eigen klanten te adviseren en tegelijkertijd werk je veel samen met deskundige collega’s.

Lees meer »

Wij zijn op zoek naar een bedrijfsarts!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste bedrijfsarts die ons team – parttime of fulltime – wil komen versterken. Als bedrijfsarts bij Medicum Consult heb je een veelzijdige baan en veel zelfregie. Je bent werkzaam in de bedrijfsgeneeskunde in de breedste zin.

Lees meer »