Even voorstellen: onze nieuwe collega Harold

Vorige week zijn 2 nieuwe collega's bij ons gestart: Harold Lousberg en Yvonne Lemmen! Zij komen ons team versterken met hun kwaliteiten en uitgebreide ervaring. Wij zijn zeer blij met deze aanwinsten! In dit artikel stellen wij u voor aan Harold. Benieuwd welke functie Harold gaat vervullen en waarom hij heeft gekozen voor Medicum Consult? Scroll dan naar beneden.

Kan je ons wat vertellen over jezelf?

Ik ben Harold Lousberg, geboren en getogen ben ik in Maastricht, waar ik nog steeds met veel plezier woon. Ik heb een dochter en een zoon. Mijn studie heb ik gevolgd aan de universiteiten van Amsterdam, Maastricht en Nijmegen. Ik heb een passie voor dansen en muziek. Samen met mijn echtgenote hebben we naast onze studies in het verleden jarenlang als professioneel danspaar over de hele wereld gereisd en op wereldniveau mee gedanst. Danscentrum “Beats and Bars” werd in 1984 door ons beiden opgericht en tot op heden geven we hier nog steeds onze danslessen. Een ander passie van mij is: organiseren en ondernemerschap. Zo organiseerde ik voor de Covid tijd regelmatig grote internationale danswedstrijden en heb ik de “Platte Zoal” in Maastricht geopend.

Stilzitten is dus niet mijn sterkste kant.

Kan je ons wat meer vertellen over jouw loopbaan tot nu toe? 

Ik ben meer dan 20 jaar werkzaam als bedrijfsarts bij diverse organisaties in o.a. zorg, onderwijs en dienstverlening. De laatste 7 jaar heb ik vrijwel altijd voor de zorg gewerkt. De specifieke thematiek en problematiek bij de zorginstellingen in relatie tot arbeid en gezondheid zijn me dan ook bekend.

Waarom heb je gekozen voor Medicum Consult als werkgever?

Ik heb de keuze voor Medicum Consult gemaakt omdat dit voor mij een relatief kleine arbo-organisatie is, welk gerund wordt door bedrijfsartsen die weten waar het in de praktijk om gaat. De communicatie lijnen zijn kort en persoonlijk. Men staat als collega’s voor elkaar klaar. 

Wat is je functie bij Medicum Consult en welke werkzaamheden horen hierbij?

Ik ben bedrijfsarts werkzaam namens Medicum Consult bij Envida en ASML. Verder ga ik me ook bezig houden met het opleiden van collega artsen tot bedrijfsarts. 

Wat vind je het leukste of interessantste aan je werk?

Als bedrijfsarts kom ik optimaal tot mijn recht in grote, dynamische en complexe organisaties. Het is voor mij een uitdaging om samen met mijn collega’s en betreffende organisatie tot een goede en adequate dienstverlening te komen. Dit gaat voor mij verder dan alleen een actieve verzuimbegeleiding. Ik wil graag de partner in de organisatie zijn voor duurzame inzetbaarheid, gezondheid en Arbo.

Even voorstellen: onze nieuwe collega Suzanne

De Zachte Landing

1,2,3..spring! En daar ging ik. Na die sprong in het diepe ben ik sinds 3 weken geland en gearriveerd in het warme bad van Medicum Consult. Want zo ervaarde ik mijn eerste periode inwerken bij mijn nieuwe werkgever, in een voor mij nieuwe functie. De afgelopen weken werd mijn horizon direct verbreed…

Lees meer »

Taakdelegatie : samenwerking bedrijfsarts met andere professionals

In de arbodienstverlening betekent taakdelegatie dat een bedrijfsarts bepaalde taken laat uitvoeren door andere professionals (meestal praktijkondersteuner bedrijfsartsen). De bedrijfsarts draagt bij taakdelegatie altijd zelf de eindverantwoordelijkheid. Het is daarom ook altijd een professionele, met kwaliteits- en zorgvuldigheidseisen omgeven keuze van de bedrijfsarts zélf.

Lees meer »

Rouw op de werkvloer

Het is van groot belang dat organisaties een rouwprotocol opstellen. Ondanks dat iedereen anders met rouw omgaat, is een rouwprotocol een zeer waardevol hulpmiddel voor leidinggevenden en medewerkers om adequaat te kunnen handelen en te voorkomen dat mensen en gevoelens worden vergeten of genegeerd. Het is een draaiboek voor de eerste dagen na een overlijden en voor de langere..

Lees meer »