Eerste indrukken en ervaringen van collega Marijke Maas

Kan je ons wat meer vertellen over jouw loopbaan tot nu toe?
Ik heb de opleiding fysiotherapie afgerond en ben daarna aan de slag gegaan als fysiotherapeut. Dit vond ik leuk om te doen, maar hier lag mijn passie niet. Vervolgens kreeg ik de kans om bij Rabobank Nederland een administratieve functie te vervullen. Dit heb ik een tijd gedaan, maar op een gegeven moment was deze baan niet meer te combineren met de zorg voor mijn 4 kinderen. Toen heb ik een aantal jaar thuis voor de kinderen gezorgd. Toevallig ben ik via via bij HumanCapitalCare terechtgekomen, waarbij ik de werktijden goed kon combineren met de kinderen. Hier ben ik begonnen als gezondheidscoördinator en was ik contactpersoon voor een klant en belde ik verzuim na. Ik ging ook spreekuren doen. Vervolgens ben ik gestart met de opleiding Praktijkondersteuner Bedrijfsarts (POB) en ben ik bij HumanCapitalCare als POB aan de slag gegaan. Ruim 13 jaar heb ik hier gewerkt en veel geleerd. Uiteindelijk kwam ik via een oud-collega en een studiegenoot in aanraking met Medicum Consult en de klik met het bedrijf en de collega’s was er direct. Sinds 1 februari ben ik werkzaam als POB bij Medicum.


Waarom heb je gekozen voor Medicum Consult?
Medicum Consult kwam via diverse routes op mijn pad en het leek mij interessant om voor een kleine club te gaan werken, waarbij er meer persoonlijk contact is en snellere communicatie. HumanCapitalCare was inmiddels een grote organisatie geworden en dat paste minder bij mij.


Wat doe je precies bij Medicum Consult?
Ik werk als Praktijkondersteuner Bedrijfsarts(POB) en voer taken namens en in opdracht van de bedrijfsarts uit, zoals gesprekken voeren met klanten en medewerkers van klanten.


Wat vind je het interessantste aan je werk?
Ik krijg het meeste energie van samen met de medewerker van de klant puzzelen hoe diegene zijn of haar ritme en regelmaat weer terug kan krijgen, nadat die persoon is uitgevallen. Dit is verschillend per persoon en niet iedereen functioneert optimaal onder dezelfde omstandigheden. Per persoon vergt dus een verschillende benadering. Ik vind het belangrijk dat medewerkers zich gehoord voelen om zodoende samen met hen de puzzel te leggen hoe terug te keren in werk. Wanneer ik het gevoel heb dat het lukt, geeft dat mij veel voldoening.


Wat valt je op tijdens je eerste maanden bij Medicum Consult?
De korte lijnen, persoonlijke aanpak en verbinding met elkaar. Er is veel samenhorigheid tussen de collega’s en iedereen wordt op dezelfde manier benaderd. Ik merkte al direct een ‘samen staan we sterk’ gevoel. Hier is de collegialiteit erg hoog en willen bedrijfsartsen graag met je samenwerken.


Hoe vind je Medicum Consult als werkgever?
Erg prettig! Medicum voelt voor mij als een warm bad, doordat iedereen gelijk wordt behandeld.


De sfeer binnen Medicum Consult in één woord?
Saamhorigheid


Wat heeft je het meest verrast bij Medicum Consult?
Dat ik mezelf er al zo snel thuis zou voelen. Ondanks dat we voornamelijk op locatie werken en elkaar daardoor niet elke dag zien, is iedereen toch heel collegiaal. Er wordt veel overlegd waarbij iedereen wordt gehoord en alle meningen tellen. Ook nu tijdens de corona crisis, waarbij alle overleggen telefonisch plaatsvinden, is het onderlinge contact erg fijn.


Waar ligt je ambitie voor de komende jaren?
Nog beter worden in mijn vak. Ik heb niet de behoefte om mezelf te specialiseren in andere vakgebieden. Wel wil ik kwalitatief verbeteren door nog meer ervaring op te doen, meer bijscholingen te volgen en mee te gaan met de tijd. Mijn doel is om een top POB te worden.