De Nationale Vitaliteitsweek

Elk jaar in de laatste week van september, is er in heel Nederland een week lang aandacht voor vitaliteit en werkgeluk. Van 21 t/m 27 september 2020 vindt alweer de 6e editie van de Nationale Vitaliteitsweek plaats! Deze week staat in het teken van aandacht en activiteiten gericht op het vergroten van vitaliteit en meer verbinding in het Nederlandse bedrijf. Gedurende deze week, die voornamelijk online plaatsvindt vanwege Coronamaatregelen, kan u nieuwe informatie, inspiratie en kennis opdoen op het gebied van vitaliteit, gezondheid en werkgeluk.

De Nationale Vitaliteitsweek is bedoeld om mensen en organisaties die vitaliteit belangrijk vinden met elkaar in gesprek te laten gaan en aan elkaar te verbinden. Zo kunnen we gezamenlijk optrekken om vitaliteit in alle Nederlandse organisaties op de agenda te zetten. Op de website van de Nationale Vitaliteitsweek (https://www.nationalevitaliteitsweek.nl/) staan concrete tips en ideeën om zelf een vitaliteitsweek online te verzorgen.

 

Doel
Het doel van de Nationale Vitaliteitsweek is werkend Nederland bewust te maken van het belang van de eigen vitaliteit. Met het thema #VitaalDigitaal draait het om bewustwording hoe u ook digitaal aan uw vitaliteit kunt werken. In de week van vitaliteit kan u ontdekken wat het beste voor u werkt.

 

Samenwerking met goed doel
De Nationale Vitaliteitsweek is verbonden aan een goed doel. Dit jaar is dat Spieren voor Spieren. Zij heeft als Missie: “Alle spierziekten voor kinderen verslaan!”. Spieren voor Spieren zal tijdens de week ook een aantal dagstarts en een inspirerend webinar verzorgen.

 

Meedoen aan de Nederlandse Vitaliteitsweek?
U kan op vier eenvoudige manieren deelnemen aan deze week. Klik hier om te lezen hoe ook u bewust(er) kan worden van vitaliteit en werkgeluk.  

 

Benieuwd welke stappen u als werkgever kan nemen in het realiseren van een vitale organisatie?
Vitale medewerkers zijn immers van groot belang voor de productiviteit en continuïteit van uw organisatie. Gezonde werknemers zijn tevredener en gemotiveerder in hun werk, waardoor er minder personeelsverloop is en zij melden zich minder vaak en minder lang ziek. Medicum Consult helpt u bij het uitwerken van een effectief vitaliteitsbeleid waarvan uw organisatie de vruchten zal plukken. Wij ondersteunen en adviseren u niet alleen in het nemen van de gewenste maatregelen, maar ook in het creëren van een breed gedragen en onderbouwd plan van aanpak in het realiseren van een vitale organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.