Arbodienst Equilar en bedrijfsgezondheidsdienst Medicum Consult bundelen hun krachten

Arbodienstverlener Equilar neemt branchegenoot Medicum Consult over om samen verder te investeren in duurzame inzetbaarheid en het opleiden van professionals.

Equilar is een landelijk opererende arbodienst gespecialiseerd in het leveren van maatwerk. Ze biedt werkgevers ondersteuning bij preventie en verzuim door een groot aanbod in bedrijfsartsen en andere specialisten. De overname van Medicum Consult past in de uitbreiding van duurzame inzetbaarheid waarop Equilar focust.


Monique Schutrups, algemeen directeur Equilar: “We blijven investeren in het verbeteren van onze dienstverlening. Medicum Consult heeft net als Equilar kwaliteit van dienstverlening vooropstaan. Wij zien de specialisten en medewerkers van Medicum Consult dan ook als toegevoegde waarde voor Equilar en verheugen ons erop om de focus op preventie en duurzame inzetbaarheid te verhogen.”


Medicum Consult is in 2001 ontstaan als initiatief van zelfstandige bedrijfsartsen, die direct persoonlijk contact met klanten essentieel vinden voor het leveren van goede bedrijfsgezondheidszorg. Inmiddels is Medicum Consult uitgegroeid naar een multidisciplinaire organisatie en ondersteunt, adviseert en coacht bedrijven en instellingen op het gebied van verzuim, gezondheid, welzijn en arbeidsomstandigheden.


Henk van Bergen, medeoprichter Medicum Consult: “Door onze krachten te bundelen met Equilar, zetten we een mooie stap voor de toekomst en ambities van Medicum Consult. Groei en ontwikkeling zijn belangrijk in onze branche. Met deze groei wordt de organisatie complexer en vraagt om meer aansturing. Door de samenwerking met Equilar maken we deze professionaliseringsslag en verbreden onze dienstverlening. Zo kunnen wij ons blijven focussen op onze kerntaken en zelf persoonlijk betrokken blijven bij onze klanten.”

Over Equilar

Equilar is een ambitieuze, gecertificeerde arbodienst met landelijke dekking. Samen met ruim 120 professionals ondersteunen we werkgevers bij het voorkomen en verlagen van verzuim. Sinds februari 2020 ondersteunt Karmijn Kapitaal Equilar in het uitbouwen van haar marktpositie. Voor meer informatie, zie de website www.equilar.nl.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Monique Schutrups – Algemeen directeur Equilar
06 253 830 38 | monique.schutrups@equilar.nl

Bedrijfsarts in opleiding (regio Zuid-Limburg)

Momenteel ben je (basis)arts, huisarts of je bent al specialist in een ander vakgebied, maar je bent toe aan een nieuwe uitdaging. Als bedrijfsarts in opleiding krijg je veel verantwoordelijkheid om eigen klanten te adviseren en tegelijkertijd werk je veel samen met deskundige collega’s.

Lees meer »

Wij zijn op zoek naar een bedrijfsarts!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste bedrijfsarts die ons team – parttime of fulltime – wil komen versterken. Als bedrijfsarts bij Medicum Consult heb je een veelzijdige baan en veel zelfregie. Je bent werkzaam in de bedrijfsgeneeskunde in de breedste zin.

Lees meer »